USA esindajatekoda peab tervishoiureformi üle uuesti hääletama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator Harry Reid (paremal) eile koos teiste demokraatidega Washingtonis.
Senaator Harry Reid (paremal) eile koos teiste demokraatidega Washingtonis. Foto: AFP / Scanpix

Kuigi USA esindajatekoda kiitis juba pühapäeval tervishoiureformi napilt heaks, peab Kongressi alamkoda seda vabariiklaste avastatud «protseduuriliste rikkumiste» tõttu uuesti hääletama, ütles täna demokraatide esindaja.


Senati enamuse liidri Harry Reidi pressiesindaja Jim Manley ütles AFP-le, et vabariiklased leidsid vastuvõetud seaduseelnõus kaks «suhteliselt vähetähtsat sätet, mis rikuvad senati protseduurireegleid».

See tähendab, et esinduskoda peab eelnõu uuesti läbi hääletama. Demokraadid peavad nüüd uuesti tagama, et piisav arv erakonnakaaslasi reformi poolt hääletaksid. Pühapäeval pooldas 435-kohalises esindajatekojas eelnõu 219 demokraati, vastu hääletas 212 kongresmeni, kelle seas oli ka 34 demokraati.

Manley sõnul puudutasid reeglirikkumised üliõpilastele mõeldud õppelaene ning need sätted peab nüüd enne uut hääletust eelnõust kustutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles