Venemaa eBay hakkas tööle

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PayPal on eBay maksesüsteem.
PayPal on eBay maksesüsteem. Foto: SCANPIX

Maailma suurim internetioksjon eBay avas Venemaal oma ostukeskkonna, kus idanaabrid saavad küll oste sooritada, kuid sisemisi arveid kaupade müügiks nad avada ei saa.


Vedomosti kirjutab, et venemaalased saavad nüüd sobivaid tehinguid otsida üle maailma, huvipakkuvaid kaupu võrrelda, valida ning osta.

Paraku oma kaupa müüa idanaabrid internetioksjoni kaudu ei saa. Asi on selles, et süsteem PayPal, mille kaudu kõikide eBays sooritatud ostude eest tasutakse, ei luba Venemaa kodanikel sisemisi arveid avada. Ülekannete tegemiseks lubatakse kasutada vaid pangakaarte. Veebruaris selgitas eBay direktor, et Venemaaga on seotud 30 protsenti krediitkaardinumbrite pettustest.

eBay teatel eelistavad venemaalased eBays osta USA, Suurbritannia ning Hiina müüjate tooteid. Eriti ollakse huvitatud jalanõudest, üleriietest ning mobiiltelefonide aksessuaaridest. Venemaalt pärit ostude keskmine summa on 27 dollarit ehk 316 krooni.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles