Põhja-Korea ähvardab kaitsta oma valitsust tuumarünnakuga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea armee sõdurid.
Põhja-Korea armee sõdurid. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea süüdistab Ameerika Ühendriike ja Lõuna-Koread katsetes kukutada riigi valitsust ja ähvardab korraldada selliste plaanide nurjamiseks tuumarünnaku.


Riigi sõjaväe juhtkond viitab süüdistuses Lõuna-Korea ajalehes ilmunud artiklile, mis Põhja-Korea väitel on tõend Ühendriikide imperialistide ja Lõuna-Korea marionettidest sõjardite meeleheitlikest püüdlustest, vahendas

AFP.

«Neist, kes üritavad kukutada Põhja-Korea süsteemi, saavad meie võitmatu armee enneolematu tuumarünnaku ohvrid,» rääkis kindralstaabi pressiesindaja Korea kesksele riiklikule uudisteagentuurile.

Põhja-Korea on esitanud taolisi ähvardusi varemgi, USA ja Lõuna-Korea suhtuvad nendesse suhteliselt rahulikult.

Lõuna-Korea ja USA diplomaadid on korduvalt kutsunud Põhja-Korea esindajaid naasma nõupidamistele, mille eesmärgiks on lõpetada Põhja-Korea tuumaprogramm.

Põhja-Koreal võib oletuste järgi olla materjali mitme tuumapommi valmistamiseks. Riik sooritas eelmisel aastal oma teise tuumakatsetuse, mistõttu otsustasid Ühendriigid karmistada sanktsioone.

Lõuna-Korea ajaleht Dong-A Ilbo kirjutas 19. märtsil, et aprillis kohtuvad Hiinas USA, Hiina ja Lõuna-Korea spetsialistid, kes plaanivad vahetada informatsiooni Põhja-Koreast ja arutada koostööd võimalikus kriisisituatsioonis. Põhja-Korea süüdistused viitavad just sellele artiklile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles