Venezuelas peeti kinni valitsusvastase telekanali omanik

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela opositsioonilise telekanali Globovision president Guillermo Zuloaga peeti neljapäeval lühiajaliselt kinni.
Venezuela opositsioonilise telekanali Globovision president Guillermo Zuloaga peeti neljapäeval lühiajaliselt kinni. Foto: Reuters / Scanpix

Venezuela politsei pidas neljapäeval mitmeks tunniks kinni opositsioonilise telekanali Globovision omaniku, kellel keelati tema vastu esitatud süüdistuste tõttu riigist lahkuda.


Poliitiline tagakiusamise järjekordne episood on tõmmanud president Hugo Cháveze valitsuse peale uue kriitikalaviini. Guillermo Zuloaga vahistamist seostatakse tema hiljutiste võimudevastaste kommentaaridega, vahendas AFP.

Zuloaga ütles pärast vabastamist oma telekanali vahendusel, et ta peeti kinni kirdepoolse Punto Fijo linna lennujaamas, kustkaudu ta enda sõnul pidi sõitma perega välismaale puhkama.

Venezuela rahvusassamblee palus sel nädalal riigi peaprokuröril uurida Zuloaga avaldusi hiljuti Arubal toimunud meediakonverentsil ning kaaluda kriminaalasja algatamist. Parlamendi arvates valetas meediamogul valitsuse tegemiste kohta ja üritas presidendi mainet rikkuda.

Chávez ise on süüdistanud Globovisioni juhte «meediaterrorismi» harrastamises. Mullu sunniti televõrgule peale 4,1 miljoni dollari suurune trahv, kuna see ei tunnistanud, et näitas reklaame, milles toetati 2002. aastal toimunud opositsiooni streiki.

Venezuela võimud arreteerisid selle nädala alguses ka opositsioonijuhi, endise Zulia kuberneri Oswaldo Alvarez Pazi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles