Sarkozy isa soovitab pojal järgmistel presidendivalimistel mitte osaleda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse esipaar Nicolas Sarkozy ja Carla Bruni-Sarkozy.
Prantsuse esipaar Nicolas Sarkozy ja Carla Bruni-Sarkozy. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozy 82-aastane isa Pal Sarkozy soovitab oma pojal 2012. aastal aset leidvatel presidendivalimistel mitte kandideerida.


Pal Sarkozy ühineb sel moel riigi esimese leedi Carla Bruni-Sarkozyga, kes kardab, et järgmine 5-aastane ametiaeg hävitaks tema abikaasa tervise, vahendas

Daily Mail

.

Sarkozy seenior rääkis ajalehele Le Parisien, et Nicolas elu võiks olla palju rahulikum, kui ta tagasi ei kandideeriks. «See on täielikult tema otsustada, kuid tegemist on üksnes isa arvamusega, kes tahab, et ta poeg oleks õnnelik.»

«Ma ei või mõeldagi sellele survele, mille all ta peab olema, tegeledes majanduskriisi, tööpuuduse ja kodutuse teemaga,» rääkis isa Sarkozy.

Vaid päev varem oli Carla Bruni-Sarkozy öelnud, et elaks ülejäänud elupäevad pigem vaikselt, kui veedaks veel viis aastat esimese leedina. Kui aga Nicolas kavatseb taas kandideerida, siis tema toetab oma abikaasa otsust.

Bruni-Sarkozy põhjendas oma eelistusi sellega, et ta ei taha, et abikaasa rikuks oma tervise ja eelistaks elada ülejäänud elu täielikus rahus.

«Ükskõik mida ta otsustab, kuid lähen mina temaga ikka rahulikult kaasa,» lisas esimene leedi.

Nicolas Sarkozy on pärast riigipeaks saamist 2007. aastal juba kord viidud haiglasse, kuna tal hakkas metsajooksu tehes halb. Iroonia on aga selles, et arstid süüdistasid terviserikkes ranget fitness-kava ja kaalulangetamise programmi, mida oli mehele soovitanud tema abikaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles