Mahajäänud relvakapp Soome politseile kriminaalasja kaasa ei too

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deaktiveeritud relvad mahaununenud relvakapist
Deaktiveeritud relvad mahaununenud relvakapist Foto: Soome politsei

Helsingi politsei sisekontroll otsustas, et siseministeeriumi politseiüksuse endistesse ruumidesse unustatud relvakapi puhul pole tegemist millegi kuritegelikuga.


Linn oli varem teatanud politseile, et nendele kuuluvates on kapp, mis sisaldab relvi, vahendas Helsingin Sanomat. Kapis oli 13 deaktiveeritud relva ja kaheksa tühja gaasiballooni.

Kapp oli ununenud maha 2006. aastal aset leidnud kolimise käigus. Hiljem sattus see Helsingi linna hoiulattu, kus kapp 2009. aasta oktoobris avati.

Politsei selgituse järgi oli neid relvi kasutatud õppe-eesmärgil seoses relvaseaduse uuendamisega 1990ndatel.

«Sisejuurdluse käigus ei ilmnenud üksikasju, mille põhjal võiks kahtlustada kuritegu. Juhtunu tõttu on plaanis muuta turvalisuse ja materjalide järelevalvega seotud juhiseid. Informatsiooni liikumist puudutavad eeskirjad vaatasime aga üle sel nädalal,» rääkis politseipeadirektor Mikko Paatero.

Soome meedias tekitas sel nädalal suurt elevust uudis, nagu oleks politsei pärast ümberkolimist unustanud maha relvakapi Ida-Helsingisse Hakaniemisse.

Hiljem selgus, et tegemist on relvadega, mis olid muudetud kasutamiskõlbmatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles