Läti sõdurid lõhuvad jääle teed

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daugava jõgi Riia juures.
Daugava jõgi Riia juures. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Kevadise suursula tagajärjel puhkevaid üleujutusi kartes on Läti relvajõud asunud ohtu ennetama ning õhkimistöödega suuremaid jõgesid jääst vabastama.

Sõjavägi koostöös tuletõrje ja päästeametiga valmistusid täna õhku laskma Lielupe jõe suudmes asuvat liivakallast, et allavoolu triiviv jää sellest mööda pääseks, vahendas LETA.

Sündmuspaigal on mitukümmend sõdurit, samuti päästeeksperdid ja Jurmala linna võimuesindajad.

Kella ühe ajal päeval korraldati juba katseplahvatus, mis polnud väga võimas. Ekspertide sõnul võimaldab kalda õhkimine vajadusel jõkke siseneda ka jäämurdjal.

Lielupe jõe ääres asub ka Jelgava linn, mis on praegu kõige enam tulvadest räsitud Läti piirkond. Täna hommikul olid üleujutused seal natuke taandunud.

Hommikul jätkati jää õhkimist ka Daugava jõel riigi keskosas asuva Plavinase linna juures- Kolmapäeval ja neljapäeval oli seal kaks kolmandikku tööst juba tehtud ning täna lõunaks viidi lõhkamine lõpule.

Daugava jõe veetase on viimase ööpäevaga tõusnud veel üle poole meetri, kõige enam Daugavpilsi juures. Nädalavahetusel oodatakse ka seal jääkatte murdumist ja liikumahakkamist.

Lihavõtete ajaks võib hüdro-meteoroloogide hinnangul veetase Daugaval tõusta praeguselt veidi enam kui neljalt meetrilt seitsme-kaheksa meetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles