Peterburi-Moskva liinil sõitev kiirrong ärritab kohalikke

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirrong Sapsan
Kiirrong Sapsan Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Rongisõit Moskva ja Peterburi vahel võib olla ohtlik terrorirünnaku tõttu, kuid pärast kiirrongi Sapsan liinile saabumist detsembris 2009 ohustavad reisijaid ka raudtee lähistel elavad pahurad inimesed.


Uudisteportaal The Moscow Times toob terrorirünnakutena välja Nevski Ekspressi vastu suunatud intsidendid aastal 2007 ja 2009.

Uus rong Sapsan, mis suudab sõita kiirusega kuni 250 kilomeetrit tunnis, ärritab kohalikke elanikke. Nii mõningad neist väljendavad rahulolematust rongi pihta kive või jäätükke visates.

Inimesed väidavad, et rong põhjustab neile suuri ebameeldivusi ja toovad põhjenduseks ka surmajuhtumeid. Detsembris hukkus mees, kes oli istunud Tveri oblastis raudteeplatvormi serval. Veebruaris sai surma naine, kes Obuhhovo jaamas Peterburis ei suutnud piisavalt kiiresti raudteed ületada.

Miilits uurib üheksat arvatavat rongi vastu suunatud vandalismiakti.

Raudtee lähistel elavaid inimesi ärritab ka see, et riiklik raudteefirma Venemaa Raudteed (RŽD) ei arutanud kohalikega kava muuta sõiduplaani. Inimeste väitel on uue kiirrongi tõttu võetud ära mitmeid lähi- ja pikamaaronge.

Raudteefirma väidab, et on teinud kõik selleks, et pooli rahuldada. Ettevõtte kinnitusel on vaid mõni üksik rong ära jäänud ja seda mitte Sapsani, vaid näiteks raudteeremondi tõttu.

Sapsan ehk rabapistrik sõidab ühest Venemaa suurlinnast teise nelja tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles