Kaksikplahvatus röövis Iraagis kümned inimelud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi politseinik valvamas soomuki otsast korda Bagdadi kesklinnas.
Iraagi politseinik valvamas soomuki otsast korda Bagdadi kesklinnas. Foto: AP / Scanpix

Iraagi pealinnast kirde pool asuvas Khalese linnas reedel vahetult enne riigis kuu esimesel poolel toimunud parlamendivalimiste tulemuste avalikustamist korraldatud topeltpommirünnakus sai surma üle poolesaja inimese.


AFP edastas julgeoleku- ja meditsiiniametnike värskemaid andmeid, mille kohaselt tapsid pommid 57 inimest ja veel 73 sai vigastada. Hukkunute ja haavatute seas on ka teadmata hulgal naisi ja lapsi.

Khales asub Diyala provintsi keskuse Baquba lähedal, riigi pealinnast Bagdadist umbes 65 kilomeetri kaugusel. Plahvatused raputasid linna õhtul kella veerand seitsme ajal. Pommid lõhkesid kesklinna rahvarohkes paigas lühikese aja jooksul ühe kohviku ja kõrvalasuva restorani ees. Iraagi julgeolekujõududest ei osatud kohe öelda, kes või mis plahvatused põhjustas.

Iraagi keskvalimiskomisjon avalikustas eile õhtul selle kuu esimesel poolel toimunud parlamendivalimiste tulemused, mis andsid napi võidu endise peaministri Iyad Allawi ilmalikule blokile ning tähendab ilmselt praeguse valitsusjuhi Nuri al-Maliki koalitsiooni asendumist uuega.

2006. ja 2007. aasta rohkest verevalamisest toibunud riigis on julgeolekuolukord viimase paari aastaga oluliselt paranenud ning pommirünnakute ja muude massivägivallaaktide arv märgatavalt vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles