Venemaa on valmis Lõuna-Osseetias sekkuma

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa dessantväelased on vajaduse korral valmis Lõuna-Osseetias sekkuma.
Venemaa dessantväelased on vajaduse korral valmis Lõuna-Osseetias sekkuma. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa dessantväe komandör avaldas täna valmisolekut vajaduse korral sekkuda Gruusia ja Lõuna-Osseetia konflikti, et minna appi piirkonnas asuvatele Vene sõjaväelastele.


Valeri Jehtuhhovitš kinnitas, et vastava korralduse korral ei jäta nad oma konfliktipiirkonnas elavaid kaasmaalasi ja rahutagamisjõude hätta, vahendas

Interfax

.

Lõuna-Osseetia võimude väitel hukkus täna öösel toimunud tulevahetuse käigus kuus ja haavata sai 15 inimest, kui Gruusia sõjaväelased avasid piirkonnas snaipri- ja miinipildujatule. Gruusia on sedalaadi süüdistused tagasi lükanud.

Interfaxi teatel keeldusid Lõuna-Osseetia võimud kohtumisest konfliktipiirkonda saabunud Gruusia reintegratsiooniministri Temur Jakobašviliga.

Gruusia ja Lõuna-Osseetia tüli on saanud teravat vastukaja ka Euroopast. OSCE eesistuja, Soome välisminister Alexander Stubb, mõistis pressiteates hukka vägivalla eskaleerumise ja kutsus kriisi osapooli üles alustama läbirääkimisi.

«Me ei tea siiani kõiki sündmuse asjaolusid, kuid on selge, et inimesed on saanud surma ja haavata. Ma taunin ja mõistan hukka selle tarbetu vägivalla, eriti tsiviilisikute vastu suunatud rünnakud,» ütles Stubb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles