Islandil purskav vulkaan osutus turismimagnetiks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandil Eyjafjallajökulli liustiku juures purskava Fimmvörðuhálsi vulkaani kuma õhtutaevas.
Islandil Eyjafjallajökulli liustiku juures purskava Fimmvörðuhálsi vulkaani kuma õhtutaevas. Foto: AFP / Scanpix

Eelmisel laupäeval purskama hakanud väike vulkaan muutus Islandil turismimagnetiks ning veel laavat väljaajavat tulemäge, mille eest sajad inimesed alguses põgenesid, tõttavad nüüd uudistama sajad huvilised.



Eyjafjallajökulli liustiku lähedal asuva hotelli omanik loodab, et Fimmvörðuhálsi vulkaani tegevus jätkub veel mõnda aega, sest see on talle toonud hea ärivõimaluse, vahendas AFP.

Mäel toimuvat saab jälgida nii kõrvalasuva neljatärni restorani vaatesaalist. Suur huvi on ka vulkaani kohale korraldatavate helikopterilendude vastu. Reykjaviki reisifirma korraldab mäe juurde ka õhtusi bussiekskursioone. Huviliste seas on nii islandlased ise kui ka välismaalased.

Politsei hoiatas siiski, et turistid liiguvad vulkaani ümber omal vastutusel. Seni on turistid siiski olnud üsna ettevaatlikud ja liiga lähedale ohupiirkonnale pole läinud.

Eelmisel nädalavahetusel evakueeriti pealinnast rohkem kui saja kilomeetri kaugusel ida pool asuva vulkaani ümbert pool tuhat inimest, kuid mõne päeva möödudes lubatu neil naasta. Ka matkarada vulkaanile on uuesti avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles