Soomlased ei keelaks seksi ostu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsepõlve süütud ja muretud mängud?
Lapsepõlve süütud ja muretud mängud? Foto: Caro / Scanpix.

Suurem osa soomlastest ei keelaks seksi ostmist, näitas äsjane küsitlus.

Ajalehe Iltalehti tellitud küsitluse kohaselt ei toeta enam kui 70 protsenti Soome meestest prostitutsiooni keelustamist, vahendas agentuur STT.

Naistest keelustaks prostitutsiooni täielikult peaaegu pool vastanuist, selgus majandusuuringute keskuse poolt läbi viidud küsitluses.

Seksi ostmist pidas inimese ärakasutamiseks kolmandik naistest ja vaid kümnendik meestest.

Üle poole küsitletute hinnangul ei vähendanud prostitutsiooni kaks aastat tagasi jõustunud seadus, mis muutis karistatavaks seksi ostmise inimkaubanduse või kupeldamise ohvrilt.

Soome politsei avalikustas neljapäeval raporti, mille järgi on inimkaubandusel suhteliselt väike roll Soome seksiäris. Raporti kohaselt on kupeldamise ohvrid eelkõige välisriikidest Soome jõudnud prostituudid.

Soome turistid moodustavad suure osa Tallinna prostituutidelt seksi ostjaist, läbi aegade on Soomes prostituutidena tegutsenud ka Eestist pärit naisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles