Ekspert peab Taanit terrorismialtiks maaks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistanlased põletamas prohvet Muhamedi rüvetamise eest Taani lippu.
Pakistanlased põletamas prohvet Muhamedi rüvetamise eest Taani lippu. Foto: AFP / Scanpix

Taanil on oht sattuda islamiterrorismi kasvulavaks, kuna sinna elama kolinud immigrantide nooremat põlvkonda on lihtne kehutada äärmuslikele tegudele, arvas üks Briti terrorismiekspert Berlingske Tidende usutluses.


Samuti on mõne aasta eest ajalehtedes avaldatud pilapildid prohvet Muhamedist asetanud selle riigi üsna kõrgele kohale ka paljude terrorigruppide sihtmärginimekirjas, vahendas

YLE Uutiset

.

Briti terrorivastase võitluse mõttekoja juht Ghaffar Hussain peab seetõttu Taani ühiskonda islamiterrorismile eriti haavatavaks. Tema sõnul ei tunne suur osa sisserändajate teisest põlvkonnast end lõimununa kohalikesse oludesse ja neid on võimalik meelitada meeletustesse.

Somaalias äsja korraldatud enesetapurünnaku sooritajaks osutus ka üks 24-aastane mees, kes oli pea terve oma elu Taanis veetnud. Terroriohu kasvust on ajalehe andmeil teadlik ka Taani julgeolekuteenistuse PET asjatundjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles