Plahvatus murdis sõjalaeva pooleks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea mereväe päästeüksus otsimas uppunud sõjalaeva Cheonan meremehi.
Lõuna-Korea mereväe päästeüksus otsimas uppunud sõjalaeva Cheonan meremehi. Foto: AP / Scanpix

Lõuna-Korea piirialal reedel müstilistel asjaoludel plahvatanud sõjalaeva Cheonan kere näib ametnike kinnitusel olevat murdunud kaheks eraldi osaks, mis lebavad nüüd merepõhjas.


Halvad ilmaolud takistavad jätkuvalt sõjaväesukeldujate ligipääsu vrakile. 1200-tonnise korveti enam kui sajaliikmelisest meeskonnast pea pool ilmselt hukkus, sest külmas vees ei ole ekspertide sõnul võimalik nii kaua vastu pidada, vahendas

BBC News

.

Seni on jäänud saladuseks reede õhtul kella poole kümne ajal laeva uputanud plahvatuse põhjus. BBC korrespondendi sõnul on pakutud kolme võimalust: õnnetust pardal, kari või meremiini otsa sõitmist või sihilikku rünnakut väljast.

Laevahuku paik asub kahe Korea vaidlusaluse merepiiri lähedal, ent Souli ametnike kinnitusel pole leitud märke Põhja-Korea relvajõudude seotusest intsidendiga. Esialgu teatati, et teine sõjalaev olevat reede õhtul avanud tule tundmatu aluse pihta, kuid hiljem arvati, et sihtmärk osutus hoopis linnuparveks.

Baengnyeongi saare lähedale jäävalt õnnetuspaigalt päästeti 58 meremeest, nende seas korveti kapten, kuid 46 meeskonnaliiget jäi teadmata kadunuks. Sõjaväe teatel võivad nad olla laevavrakis. Kapteni kinnitusel uppus laeva ahtriosa kohe pärast plahvatust, vahendas ka AFP uudisteagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles