Pipi ema elust tehakse film

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipi pildiga Saksa postmark.
Pipi pildiga Saksa postmark. Foto: Wikipedia

Kaks Saksa produktsioonifirmat valmistuvad tegema esimest täispikka filmi Pipi, Karlssoni ja Bullerby laste emast Astrid Lindgrenist, ütles kirjaniku bioloogiline tütar Karin Nyman uudistevõrgule AFP.

 

Ogglies Film Production ja TV 60 Film kavatsevad teha filmi Lindgreni noorusaastatest kuni tema 1946. aasta läbimurdeni «Pipi Pikksukaga». «Nad olid esimesed filmitegijad, kes võtsid minuga ühendust seoses sooviga teha minu ema elust film ja ma ütlesin nendega koostöö tegemisele kohe jah,» rääkis Nyman.

Nymani sõnul osaleb ta filmitegemise algusfaasis selle konsultandina. «See on tegelikult omamoodi kena, et filmi teevad sakslased ja mitte rootslased, sest siis on lugu pisut suuremalt distantsilt. See saab olema ilmselge, et see pole dokumentaalfilm mu emast,» rääkis Nyman. «Ma ei usu, et on võimalik anda täiesti täpset pildi isikust ja öelda, et selline ta oli.»

2002. aastal surnud Lindgren rääkis oma eluajal korduvalt sellest, et teda mõjutas väga see, kui Vimmerby linna lehe reporterina jäi ta rasedaks lehe abielus peatoimetajast. Toonane elu vallasemana mõjutas Lindgreni sõnul ka teda kui isiksust ja kirjanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles