ElBaradei kutsub Facebookis üles reformidele

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed ElBaradei.
Mohamed ElBaradei. Foto: AP / Scanpix

Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri endine juht Mohamed ElBaradei kutsus populaarses suhtluskeskkonnas Facebook egiptlasi üles toetama reforme.


Opositsiooni juhtfiguuriks tõusnud ElBaradei riputas oma leheküljele üles videopöördumise, milles julgustas egiptlasi ühinema hiljuti asutatud organisatsiooniga Rahvuslik Ühendus Muutuse Nimel, vahendas BBC.

67-aastane ja pikalt välismaal elanud ElBaradei on vihjanud, et ta võib kandideerida järgmisel aastal Egiptuses toimuvatel presidendivalimistel, et seista vastu praegusele riigipeale 81-aastasele Hosni Mubarakile, kes on Egiptust juhtinud juba 1981. aastast.

2005. aastal Nobeli rahupreemia pälvinud ElBaradei kutsus egiptlasi üles saatma valitsevale režiimile rahumeelne sõnum, et aeg on küps reformideks. BBC korrespondendi sõnul pidasid võimud kinni aga ühe aktivisiti, kes vastutas ElBaradei toetuseks loodud Facebooki toetusgrupi eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles