Kristlik rühmitus plaanis USA valitsuse vastu sõtta minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahi alla võetud kaheksa arvatavat Hutareed.
Vahi alla võetud kaheksa arvatavat Hutareed. Foto: AP / Scanpix

Eile vahistati Ühendriikides Michigani osariigis üheksas isik, kes kuulus kristlikusse rühmitusse Hutaree, mis plaanis tuleval kuul alustada lahingut Antikristuse ja USA valitsuse vastu.


Joshua Matthew Stone andis end FBI-le üles eile hilisõhtul oma kodus Michigani maapiirkonnas. Tema isa ja veel seitse Hutareesse kuulunud isikut kavandasid süüdistuse kohaselt tappa kohaliku politseiniku ja korraldada suure veresauna tolle matustel, lootuses, et see vallandab ülestõusu valitsuse vastu, kirjutas AP.

Enamik süüaluseid vahistati nädalavahetusel Michiganis, Indianas ja Ohios pärast seda, kui FBI sai infot, mille kohaselt plaanis Hutaree rünnaku toime panna juba aprillis.

Vahistamised «andsid tõsise löögi ohtlikule organisatsioonile, mida süüdistatakse Ühendriikide vastu sõja kavandamises,» ütles USA justiitsminister Eric Holder.

Ilmselt umbes paarikümneliikmeline rühmitus alustas sõjaks valmistumist 2008. aastal, õppides Michigani metsades, kuidas tulirelvi kasutada ja lõhkeseadmeid õhkida.

Rühmituse juhtfiguur ehk «Kapten Hutaree» David Brian Stone (44) ehitas organisatsiooni üles paramilitaarselt - kodulehe andmetel anti võitlejatele auastmed, madalaim oli radok, kõrgeim «kütt» (ingl k gunner).

Hutaree tähendab kodulehe andmetel «kristlikku sõdalast» ning lehel tsiteeritakse mitmeid lõike piiblist. «Usume, et ühel päeval, nagu ettekuulutus ütleb, saabub Antikristus... Jeesus tahtis, et me oleksime valmis end mõõga abil kaitsma ja jääma varustust kasutades ellu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles