Tšetšeeni parlamendi spiiker süüdistas plahvatustes Moskva eriteenistusi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvalased Park Kulturõ metroojaamas päev pärast plahvatust.
Moskvalased Park Kulturõ metroojaamas päev pärast plahvatust. Foto: Reuters / Scanpix

Tšetšeeni parlamendi spiiker Dukuvahha Abdurahmanov süüdistas eilsete pommiplahvatuste korraldamises Moskva eriteenistusi.


Parlamendi istungil teatas Abdurahmanov, et lõhkeseadeldised viidi sinna kas absoluutse hoolimatuse tõttu või metroo, korrakaitsejõudude või julgeolekteenistuse töötajate kaasabil, vahendab

Rosbalt

.

«Kui tähtsad ametnikud nimetavad täna ülemustele esitatavates aruannetes süüdlasteks Põhja-Kaukaasia regiooni, siis peame meie teatama, et peame juhtunus süüdlaseks Moskva eriteenitusi, korrakaitsejõude või pealinna julgeolekujõude.»

«Selline strateegiline objekt, nagu on seda metroo, peab olema kaitstud.»

«Kui sinna aga midagi toimetati, siis juhtus see vastavate eriteenistuste täieliku lohakuse või metroo tehnilise personali või korrakaitsejõudude kaasabil,» tsiteerib spiikri sõnu Rosbalt.

Abdurahmanov nimetas terroriste oma rahva vaenlasteks ja kutsus üles neid leidma ning karistama ja mitte arutama kurjategijate oletatava rahvuse üle.

«Mitte ükski rahvas ei ole andnud kurjategijatele nende tegudeks volitusi,» lisas ta.

Varem on uurimisgrupi allikad rääkinud, et spetsialistid töötavad versiooniga, mille järgi on terroriaktiga seotud Põhja-Kaukaasist pärit võitlejad.

Moskva siseasjade osakond on saanud oma valdusesse kahest naissoost enesetapuvõitlejast pärast surma tehtud pildid ja valvekaameratest saadud fotod nende kolme arvatava kaaslase, kahe naise ja ühe mehe, kohta. Vene meedia on teatanud, et terroriste saatnud naised olid slaavipärase välimusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles