Ilves: Euroopa peab püsima tehnoloogia arengu esirinnas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna Tallinnas kogunenud Rahvusvahelise Teadusparkide Assotsiatsiooni (International Association of Science Parks) Euroopa teadusparkide juhte tervitades, et Euroopa peab suutma püsida teaduse ja tehnoloogia arengu eesotsas.

«Teadusparkidel on tähtis koht tehnoloogilises arengus, mida Euroopa täna vajab, et püsida maailmas konkurentsivõimelisena,» vahendas presidendi kantselei pressiesindaja riigipea tervitussõnu.

Riigipea sõnul võib tootmine olla Aasias lihtsam ja odavam, kuid innovaatilised ideed võiksid pärineda just meilt, Euroopast.

President Ilves julgustas Euroopa teadusparke vaatama ka makro-regionaalsete poliitikate poole. «Heaks näiteks on siin Läänemere strateegia ning sellest inspireeritud Doonau strateegia, kus ühe regiooni riigid töötavad ühiste eesmärkide nimel koos.»

«Kui me ei taha, et Euroopa muutuks kenaks muuseumiks, peame suutma püsida teaduse ja tehnoloogia arengu eesotsas,» rõhutas president Ilves. «Selleks vajame viljakat koostööd teadusparkide vahel üle Euroopa, et väärt akadeemilised ideed kohtuksid parimate tehnoloogiliste lahendustega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles