Medvedev vahetas Vene kosmoseagentuuri juhi välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ostapenko.
Oleg Ostapenko. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedev vahetas täna välja föderaalse kosmoseagentuuri Roskosmos juhi, ütles valitsusjuhi pressiesindaja.

Seni agentuuri juhtinud Vladimir Popovkini asemele nimetati senine asekaitseminister ja Vene kosmosevägede endine ülem Oleg Ostapenko, ütles Medvedevi pressiesindaja Natalja Timakova.

«Te olete kosmosetööstusega seotud olnud kogu oma elu, muu hulgas sõjaväelistel ametikohtadel töötades. [...] Peagi olete kosmosega seotud ka veidi erinevas mastaabis. Kahtlemata on see keerukas teema ja nõuab riigilt suuremat tähelepanu,»  lausus Medvedev Ostapenkole Vene televisioonis edastatud kõnes.

Enne kosmosevägede ülema kohale asumist on Ostapenko juhtinud ka Plessetski kosmodroomi.

Vene kosmoseagentuuri eelmine juht Popovkin jõudis ametis olla vaid kaks ja pool aastat. Selle aja vältel on kosmoseagentuuri tabanud piinlike õnnetuste jada, muu hulgas plahvatas juulis Bajkongõri (Baikonuri) kosmodroomilt startinud kanderakett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles