USA vabariiklased pakuvad võlalimiidi ajutist tõstmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esindajatekoja vabariiklasest spiiker John Boehner
Esindajatekoja vabariiklasest spiiker John Boehner Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste juhid pakuvad president Barack Obamale ajutist kokkulepet Ühendriikide valitsuse võlalimiidi tõstmiseks, teatasid seadusandjad neljapäeval.

Esindajatekoja vabariiklasest spiikri John Boehneri sõnul sisaldab ettepanek võlalae kuuenädalast edasilükkamist, kuid seda vaid tingimusel, et president soostub kulukärbete üle uuesti läbi rääkima.

Kui kongress valitsuse 16,7 triljoni dollari suurust võlalimiiti 17. oktoobriks ei kergita, saab riigikassas raha otsa.

Vabariiklaste plaani kohaselt tõstetaks võlalage, kuid oktoobri alguses eelarve-eelnõu ummikusse jooksmise tõttu alanud föderaalasutuste osaline tööseisak kestaks edasi.

Valge Maja teatel kavatseb Obama ajutise, kuid ilma lisatingimusteta kokkuleppe «ilmselt» allkirjastada. Valge Maja esindaja ei välistanud samas, et president võib leppida tööseisaku jätkumisega.

President on hoiatanud, et võlalae tõstmata jätmine toob kaasa riigi võimetuse oma arveid maksta ja on veelgi hullem kui praegune tööseisak.

Vabariiklaste juhid kohtuvad Obamaga hiljem neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles