Detroidi endine linnapea sai korruptsiooni eest 28 aasta pikkuse vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kwame Kilpatrick
Kwame Kilpatrick Foto: SCANPIX

USAs pankrotti läinud linna Detroidi endine linnapea Kwame Kilpatrick mõisteti korruptsiooni eest 28 aastaks trellide taha. 

Kilpatricki vastu esitatud korruptsioonisüüdistused hävitasid ta karjääri ja tekitasid endises kuulsas autotööstuslinnas probleeme juurde, edastab foxnews.com.

2002 – 2008 Detroidi linnapeaks olnud meest süüdistatakse kümnete tuhandete dollarite eest linna raha oma taskusse panemises, USAs eralennukitega reisimises ning oma valimiskampaania ajal naisabilistele raha rinnahoidja vahele toppimises.

«Olen valmis kandma karistust, et Detroit saaks edasi areneda ja probleemidest pääseda. Linna elanikud seisavad silmitsi suurte probleemidega ning kannatavad. Mina olen vastutav suure osa eest, et olukord on selline nagu see on,» lausus 43-aastane Kilpatrick pärast kohtu otsuse välja kuulutamist.

Kilpatrickile määratud pikk vanglakaristus oli prokuröride silmis nende võit. Kilpatriki kaitsjad olid olnud nõus kuni 15 aastase vanglakaristusega.

Kohtunik Barbara McQuade`i sõnul näitas endine linnapea üles kahetsust, kuid mitte piisavalt.

«Ta ei võtnud vastutust selle eest, et ta detroitlaste tagant varastas,» täpsustas kohtunik.

Arvatakse, et Kilpatrick kaebab alama astme kohtu otsuse edasi.

Detroidis on ees pärast Kilpatricki tagasi astumist linnapea valimised.

Detroit kuulutas selle aasta juulis oma 18 miljardi dollari suuruse võla tõttu välja pankroti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles