Saksamaa piiskoppi süüdistatakse laristamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Limburgi piiskop Franz-Peter Tebartz-van Elst
Limburgi piiskop Franz-Peter Tebartz-van Elst Foto: SCANPIX

Saksamaa Limburgi piiskopkonna piiskoppi Franz-Peter Tebartz-van Elsti süüdistatakse raha raiskamises, kuna ta lasi oma ametiresidentsis sadade tuhandete eurode eest remonti teha ning ostis luksuslikku kodusisustust.

Varem on see piiskop kinnitanud, et ta ei ela jõukalt, edastab Spiegel Online

Saksamaa katoliku kirik uurib nüüd Limburgi piiskopi residentsi kulutuste kohta käivat 50-leheküljelist raportit.

Limburgi piiskopi residents asub linna katedraali juures keskaegses majas. Raportis seisab, et residentsi renoveerimise kulud väljusid kontrolli alt. Esmane eelarve ületati mitmekordselt pärast seda, kui piiskop hakkas renoveerimisplaanis muudatusi sisse viima ja erinõudmisi esitama.

Esmase plaani kohaselt pidi maja kabelisse paigaldatama raudalusel seisev roosikrants. Piiskopi nõudmisel vahetati see katusele paigaldatava vastu. Juba valmis uus katus tuli osaliselt selle tõttu maha võtta ja hiljem uuesti panna.  Kulutused kasvasid siis 10 000 eurost kuni 100 000 euroni.

Saksa meedia andmetel kulutas piiskop ametihoone puusepatöödele 350 000 eurot, luksusvannile 15 000 eurot, kunstiteostele 450 000 eurot, kabeli eritellimusel aknale 100 000 eurot ja nõupidamisteruumi lauale 25 000 eurot.

Piiskop peab piiskoppide nõukogu ees kulutusi põhjendama. Osaliselt on ta juba seda teinud.

«Need, kes mind tunnevad, teavad, et ma ei vaja luksulikku ümbrust,» teatas Tebartz-van Elst meediale.

Piiskopiresidentsi kulutused ulatuvad kokku 31 miljoni euroni.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles