Iisraeli armee tviit pani nafta hinna tõusma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani nafta ja gaasi ekspordi sanktsioonidest vabastamine ohustab Venemaa eelarvet.
Iraani nafta ja gaasi ekspordi sanktsioonidest vabastamine ohustab Venemaa eelarvet. Foto: SCANPIX

Nafta hinnad hakkasid eile kerkima pärast seda, kui tooraineturu asjatundjad tõlgendasid Iisraeli armee Twitteri sõnumit valesti.

Iisraeli armee dramaatilises tviidis seisis, et nad pommitasid Süüria lennuvälju takistamaks Süüria armeel saamaks oma valdusesse Venemaalt saadetud relvi, edastab Reuters.

Nii oligi juhtunud, kuid see juhtum leidis aset 40 aastat tagasi. Nüüd saadetud Twitteri sõnum on osa Iisraeli armee tviitide sarjast, millega meenutatakse 1973. aasta Yom Kippuri sõda.

Kuigi veale saadi üsna kiiresti jälile, ei hakanud nafta hind siiski kohe langema. See jäi ikka rohkem kui dollar barreli eest.

Naftaasjatundjate sõnul mõjutab toornafta hinnatõusu ka USA eelarvekriis, Süüria sõda ning olukord Liibüas, kus eile rööviti peaminister.

Yom Kippuri sõda  toimus Iisraeli ja Egiptuse ning Süüria juhitud araabia riikide koalitsiooni vahel.

Sõda kestis 6. - 25. oktoobrini 1973. Sõda algas koalitsiooni üllatusrünnakuga Iisraelile Yom Kippuri päeval, mis on tähtis juudi usupüha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles