Geist asülandid peavad Suurbritannias oma sättumust tõendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannialt asüüli taotlevad geid ja lesbid on pidanud oma sättumust erinevatel viisidel tõendama.

Äärmuslikel juhtudel on taotlejad ametnike veenmiseks andnud võimudele üle foto- ja videotõendeid äärmiselt isiklikust seksuaalsest tegevusest, teatas BBC siseministeeriumi komitee uuringule viidates.

Geiõiguslasi koondav rühmitus Stonewall nimetas meetodit murettekitavaks.

Siseministeeriumi komitee uuringus asüülisüsteemi kohta seisis, et neid paneb muretsema Ühendkuningriigi piirivalveameti otsuste tegemise kvaliteet. Raporti autorite sõnul kohtavad geid ja lesbid migratsiooniametnike veenmisel erakordseid takistusi.

Komitee leiboristist esimees Keith Vaz sõnas BBCle, et see on absurdne, kui kohtunik või ametnik peavad nõudma geilt või lesbilt oma sättumuse tõestamist ning küsima neilt, milliseid filme nad vaatavad ja milliseid raamatuid loevad.

«Inimesed peaksid asüülitaotleja sõnadega rahulduma. See käitumine on kahetsusväärne ja peaks koheselt peatama,» lisas Vaz.

Raportis seisis, et lahinguväljal on nüüd keskendutud sellele, et inimesed tõestaksid oma seksuaalvähemusse kuulumist. See on viinud taotlejad väga äärmuslikesse kaugustesse, kus nad on taotluse rahuldamiseks välja käinud fotosid ja videoid, mis kujutavad väga isiklikku seksuaalset tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles