Soome arengukoostöö minister astus tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Hautala.
Heidi Hautala. Foto: SCANPIX

Omanikujärelevalve eest vastutav Soome arengukoostöö minister Heidi Hautala teatas täna tagasiastumisest.

Peaminister Jyrki Katainen päris eile roheliste erakonda kuuluvalt Hautalalt aru tema rolli kohta intsidendis, kus laevafirma Arctia Shipping olevat jätnud ministri survel teatamata kuriteost.

«Parem on, kui ma selles olukorras ministrina ei jätka,» ütles Hautala pressikonverentsil.

Iltalehti väitel takistas Hautala mullu märtsis riigifirmat Arctia Shipping kuriteost teatamast, kui keskkonnaaktivistid hõivasid selle jäälõhkujad Fennica ja Nordica, protestides nende osaluse vastu Arktika aladel nafta puurimises.

Peaministri arvates tuleb asjasse suhtuda tõsiselt. «Asi tundub tõsine, kui on kasutatud poliitilist võimu küsimuses, kas algatada kuriteojuurdlus või mitte.»

Soome ajakirjanduse teatel tõusis Helsingis Hietalahti laevatehases seisnud jäälõhkujate pardale ligi 40 aktivisti viiest riigist.

Aktsioonis osalesid Soome, Rootsi, Taani, Norra ja Saksa aktivistid. Nad riputasid alustele plakatid, milles hoiatatakse naftapuurimise võimalike negatiivsete tagajärgede eest Arktika keskkonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles