Foxconn sundis tudengeid ainepunktide eest PS4 mängukonsoole kokku panema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foxconni tehas.
Foxconni tehas. Foto: BOBBY YIP/REUTERS

Gruppi Hiina Xiani tehnikaülikooli tudengeid sunniti augustist oktoobrini töötama ainepunktide saamiseks Taiwani päritolu maailma ühe suurima tehnoloogiaettevõtete allhankija Foxconni tehase tootmisliinil, kirjutab Techradar.

Tudengid väidavad, et nende praktika ettevõttes ei olnud nende õppealadega seotud ning kohustuslikust tööprogrammist loobumise järel oleks nad ilma jäänud nii ainepunktidest kui ka kõrgkoolidiplomist.

Näiteks pidid nad eemaldama Sony PS4 konsoolidelt kaitsekilesid, lisama karpidesse kasutusõpetusi ja juhtmeid ning kaste ringi tassima. Tööpäevad olid väidetavalt rohkem kui 11-tunnised, vahel lisandus ka ületunde ja öötööd.

Foxconn tunnustas, et praktika ajal esines tõepoolest tööajast kinnipidamise alaseid rikkumisi, samas oli programm vabatahtlik ning kõik tudengid oleks saanud soovi korral sellest lahkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles