Puškov: Nobeli rahupreemiat on hakatud välja andma avansina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Puškov
Aleksei Puškov Foto: SCANPIX

Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioon (OPCW) ei ole Nobeli rahupreemia pälvimiseks seni midagi teinud, ütles Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov täna.

«Nad (Norra Nobeli komitee) on hakanud Nobeli rahupreemiat välja andma avansina. [USA president Barack] Obama sai selle mitte tegude, vaid ilusate sõnade eest. Nüüd pälvis selle OPCW, mis on alles alustanud tööd Süürias,» säutsus Puškov suhtlusvõrgustikus Twitter.

Norra Nobeli komitee teatas reedel, et tänavuse Nobeli rahupreemia pälvis Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioon oma ulatuslike jõupingutuste eest maailma keemiarelvadest vabastamise nimel.

«OPCW konventsioonid ja tegevus on keemiarelvade kasutamise määratlenud rahvusvahelise õiguse tabuna,» seisis komitee avalduses.

«Viimase aja sündmused Süürias, kus keemiarelvi on taas kasutama hakatud, on teravalt juhtinud tähelepanu vajadusele pingutada seesuguste relvade täieliku kaotamise nimel.»

Hollandis Haagis tegutsev OPCW asutati 1997. aastal keemiarelvade keelustamise konventsiooni (CWC) elluviimiseks. Tegemist oli maailma esimese konventsiooniga, millega keelustati üks relvaliik täies ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles