Roomas suri 100-aastane natsikurjategija Priebke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Natsi-Saksamaa SS-i kapten Erich Priebke (paremal) koos oma advokaadi Paolo Giachiniga 2010. aastal tehtud fotol.
Endine Natsi-Saksamaa SS-i kapten Erich Priebke (paremal) koos oma advokaadi Paolo Giachiniga 2010. aastal tehtud fotol. Foto: SCANPIX

Itaalias Roomas suri täna 100-aastasena endine Natsi-Saksamaa SSi kapten (SS-Hauptsturmführer) Erich Priebke.

Aastal 1998 mõistis kohus ta süüdi osalemises 1944. aastal Rooma lähistel Ardeatine koobastes aset leidnud massimõrvas ja mõistis ta eluks ajaks vangi, vahendas AFP.

Priebke vastutas SSi kättemaksurünnaku eest, mis korraldati pärast 33 Saksa sõduri tapmist vastupanuliikumise võitlejate poolt.

Kohus leidis, et Priebke on süüdi 335 tsiviilelaniku tapmise s.

Pärast Teist maailmasõda põgenes ta Argentinasse, elades seal enam kui 40 aastat. Aastal 1994 andis ta USA telekanalile intervjuus, tunnistades üles osaluse massimõrvas, mis tema väitel oli suunatud «terroristide» vastu.

Intervjuu tulemusel saadeti ta Argentinast Itaaliasse tagasi ja otse kohtu ette.

Oma viimased eluaasta saatis ta mööda koduarestis oma advokaadi Roomas asuvas korteris. AFP andmetel ei väljendanud ta iialgi kahetsust oma sõjaaegsete tegude üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles