IMF: rangemat rahapoliitikat tuleks juurutada kooskõlastatult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise valuutafondi IMF logo fondi peakorteri seinal Washingtonis.
Rahvusvahelise valuutafondi IMF logo fondi peakorteri seinal Washingtonis. Foto: AFP / Scanpix

Arenenud riigid peaksid rangemate rahapoliitiliste meetmete rakendamise ajastamist omavahel kooskõlastama ja üksteist oma plaanidega kursis hoidma, teatas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) laupäeval.

USA keskpank otsustab tõenäoliselt hakata lähiajal majanduse ergutusprogrammi mahtu vähendama, millele järgnevad ilmselt teiste arenenud riikide keskpankade analoogilised sammud.

IMFi rahandus- ja finantskomitee (IMFC) ärgitas arenenud riike kooskõlastama rahapoliitiliste meetmete rakendamise ajastamist.

«Eelseisev üleminek rahanduspoliitika normaliseerumisele jätkusuutliku kasvu kontekstis peaks olema õigeaegselt ajastatud, põhjalikult läbi mõeldud ja riikide vahel kooskõlastatud,» teatas IMFC.

Komitee väitel peaksid arenenud riigid keskpika perspektiivi rahanduspoliitika kujundamisel arvestama, et meetmed ei kahjustaks lähiajal majanduskasvu ja töökohtade loomist.

Viimastel kuudel on suurenenud kapitali äravool tõusvate majandusriikide majandustest, mille taga nähakse ootust, et Ühendriikide keskpank hakkab vähendama ergutusprogrammi, mille suurus on 85 miljardit dollarit kuus.

Septembri keskpaigas teatas USA keskpank, et ergutusprogramm jätkub varasemas mahus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles