Moskva politseinikud võtsid juurviljabaasist kinni 1200 migranti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed uurivad turvakaameratest saadud fotosid isikust, keda kahtlustatakse noore venelase mõrvamisega eelmisel nädalal.
Mehed uurivad turvakaameratest saadud fotosid isikust, keda kahtlustatakse noore venelase mõrvamisega eelmisel nädalal. Foto: SCANPIX

Moskva politseinikud võtsid Lääne-Birjuljovo rajoonis asuvasse Pokrovskaja juurviljabaasi korraldatud reidi ajal kinni 1200 migranti.

Siseministeeriumi Moskva üksuse teatel toimetati nad jaoskonda, et kontrollida nende võimaliku seotust kuritegudega.

Lisaks sellele jäi politseinikele reidi ajal silma auto, millest leiti raha ja relvi. Sõiduauto salongis oli mitu miljonit rubla, kaks nuga, kolm õhupüstolit ja pesapallikurikas.

Neljapäeva öösel Vostrjakovski läbisõidul pussitas kaukaaslase välimusega mees surnuks 25-aastase Jegor Štšerbakovi. Noor mees astus tänaval välja oma tütarlapse kaitseks, kellega võõras oli püüdnud tutvuda.

12. oktoobril leidis rajooni politseijaoskonna ees aset spontaanne miiting, kus nõuti mõrvari tabamist ja juurviljabaasi sulgemist.

13. oktoobril ehk eile korraldati tapmispaiga lähistel rahvakogunemine, mis läks üle massirahutuseks. Politseinikud ja OMONi liikmed võtsid kinni vähemalt 380 inimest. Neist kahe suhtes algatati kriminaalasi ja nad paigutati 48 tunniks trellide taha. Ligi 70 inimesele koostati administratiivprotokoll ja nad lubati pärast vestlust politseijaoskonnast minema.

Uurijad võtavad kasutusele kõik abinõud, et leida noore mehe tapjat, vahendas Interfax. «Uurijatel on olemas videosalvestised võimalikust kurjategijast ja selle abiga viiakse läbi laiaulatuslikke otsinguid,» rääkis juurdluskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles