Soome politsei: Maakri tänava mõrvar võis põgeneda välismaale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Pasi Pönkä - mõrvar ja laibatükeldaja.
Markus Pasi Pönkä - mõrvar ja laibatükeldaja. Foto: Liis Treimann / Postimees

Soome politseinike oletusel on võimalik, et vanglasse naasmata jäänud laibatükeldaja Markus Pasi Pönkä on jõudnud põgeneda välismaale.

Jõhkra mõrva tõttu vanglakaristust kandev Pönkä ei pöördunud laupäeval puhkuselt tagasi Kylmäkoski vanglasse, vahendas mtv3.fi.

Helsingi politsei on saanud avalikkuselt ka vihjeid. «On teatatud, et nähti sarnase välimusega isikut. Pönkät ennast nähtud siiski pole,» rääkis ülemkomissar Jorma Makkonen.

Ülemkomissari sõnul on võimalik, et Pönkä põgenes välismaale kohe puhkuse lõpus. «Siit läheb ju laevu näiteks Eestisse,» tõdes ta.

30-aastasele Pönkäle oli antud puhkus, mille ta pidi veetma Helsingi lähistel, reedeks-laupäevaks ja see pidi lõppema 12. oktoobril kell 12.30. Vanglasse ta aga tagasi ei läinud.

Pönkä istub Soomes trellide taga Tallinnas Maakri tänaval aastal 2005 sooritatud kuriteo pärast. Eesti kohus langetas talle äripartneri mahalaskmise ja põletamise eest 12-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles