Moskva politsei kahtlustab rahutused põhjustanud pussitamises aserit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled Jegor Štšerbakovi tapmispaigal Moskvas.
Lilled Jegor Štšerbakovi tapmispaigal Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskva politseinikud kahtlustavad Lääne-Birjuljovos aset leidnud pussitamises aserit Orhan Zeinalovit, keda Aserbaidžaanis otsitakse taga analoogse kuriteo eest.

Moskva politseiülem Anatoli Jakunin ei avalikustanud, millal Aserbaidžaani korrakaitsejõud mehe tagaotsitavaks kuulutasid, vahendas Interfax.

Moskva politseinikud otsivad aserit taga Venemaa pealinnast.

Varem sai teatavaks, et politseinike oletuste järgi pussitas 25-aastase Jegor Štšerbakovi 10. oktoobril surnuks 1982. aastal sündinud Orhan Zeinalov. Tema isikut aitasid kindlaks teha korterinaabrid, kellele näidati turvakaamerast saadud pilte.

Jakunini sõnul tuleks terve elamusektor läbi vaadata, et «seal ei elaks inimesed, teda taoliste kuritegude eest taga otsitakse».

Juurdluskomitee andmetel ei oma Zeinalov Moskvas alalist töökohta. Uurijate andmetel tegutses ta taksojuhina, kes kuritarvitab alkoholi. Teda iseloomustatakse kui agressiivset ja äkilist inimest.

Mees on elanud Venemaa pealinnas 10 aastat. Uurijad alles selgitavad välja, kas ta viibib Venemaal seaduslikul alusel või mitte.

Politseiülem Jakunin rääkis, et seoses Birjuljovo sündmustega kavatsetakse algatada kriminaalasi illegaalse migratsiooni korraldamise tõttu. Ta ei täpsustanud, kelle vastu seda kavatsetakse teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles