Vene võimud: FSB vahistas keemiarelvade ladu rünnata kavatsenud terroristid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Vene võimude teatel vahistasid nad kaks meest, keda kahtlustatakse terrorirünnaku kavatsemises. Väidetavalt oli rünnaku sihtmärgiks keemiarelvade ladu ning see oleks kaasa toonud sadade inimeste surma.

Vene uurimiskomitee teatas tänases avalduses, et arreteeritud on kaks põhjakaukaaslast, kellest üks on 19-aastane ja teine 21-aastane.

Mehi kirjeldati kui fundamentalistlikku vahhabiitide sekti liikmeid, kes sõitsid väidetavalt Moskvast Kirovi oblasti Kotlenitši linna ja asusid seal mahajäetud majja elama.

Uurijate sõnul kavatsesid mehed panna pommi Kirovi regioonis asuvasse keemiarelvade lattu. Üht kinnipeetut süüdistatakse ka Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) töötajale vastuhakus vahistamise ajal.

Võimud ei avalikustanud, millal mehed vahi alla võeti, mis on nende nimed või kust Põhja-Kaukaasiast nad täpsemalt pärit on. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles