Valge Maja lükkas vabariiklaste plaani tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja.
Valge Maja. Foto: SCANPIX

Valge Maja lükkas teisipäeval tagasi esindajakoja vabariiklastest juhtide uue plaani katastroofilise maksejõuetuse vältimiseks, nimetades seda väljapressimiseks.

Valge Maja pressiesindaja Amy Brundage´i sõnul kujutas ettepanek endast «parteilist katset olla meele järele väikesele rühmale Teepartei vabariiklastele, kes valitsusseisaku algatasid».

Esindajatekojas enamuses olevad vabariiklased kavatsesid üritada seal läbi suruda omaenda eelarveplaani, mis lubaks föderaalvalitsusel täies mahus tööd jätkata ja võlalimiiti tõsta.

Vabariiklaste kavandatud eelnõu on sarnane senati eelnõuga, mis näeb ette valitsuse rahastamise 15. jaanuarini ja võlalae tõstmise 7. veebruarini, kuid selles on muu hulgas säte, mis lükkab kahe aasta võrra edasi meditsiiniseadmete maksustamise, mille eesmärk on aidata rahastada tervishoiureformi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles