Eesti soovib Tailt viisavabadust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits.

Välisminister Urmas Paet arutas Tai kolleegiga viisavabaduse kehtestamise võimalusi.


Paet tegi New Yorgis kohtumisel Tai välisministri Kasit Piromyaga ettepaneku vabastada Eesti kodanikud Taisse reisimisel viisanõudest, teatas välisministeerium. Paeti sõnul taotleb Eesti Tailt viisavabadust, arvestades muuhulgas ka Tai kui turismisihtkoha kasvavat populaarsust Eesti kodanike seas.



Välisministri sõnul soovib Eesti sõlmida Taiga ka võimalikult kiiresti topeltmaksustamise vältimise lepingu, et aidata kaasa kahe riigi majandussuhete süvendamisele ja ärikontaktide tihendamisele.

Ministrite kohtumisel oli juttu ka ülikoolidevahelisest koostööst ja tudengivahetusest. Tai välisminister pidas oluliseks ülikoolidevaheliste otsesidemete tugevdamist.

Eesti ja Tai välisminister kinnitasid ka vastastikust toetust teineteise kandidatuuridele ÜRO inimõiguste nõukokku. Välisminister Paet kutsus oma Tai kolleegi Eestisse visiidile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles