Moskvas tabati üle 44 immigrandi ja suleti juurviljabaas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad Birjuljovo juurviljaturu juures.
Protestijad Birjuljovo juurviljaturu juures. Foto: SCANPIX

Moskva migratsiooniteenistuse ja prokuratuuri töötajad tabasid kesklinnas korraldatud reidil 44 illegaalset sisserännanut.


Operatsioon viidi läbi keskhaldusringkonnas Mantulinskaja tänaval asuvate tööstusbaaside territooriumil, teatati Interfaxile migratsiooniteenistuse pressikeskusest.

«Kontrolli tulemusel selgitati välja 44 väliskodanikku, kes rikkusid Venemaal viibimise režiimi. Nende suhtes koostati väärteoprotokollid ning algatatud väljasaatmismenetlus,» on öeldud teadaandes.Kinnipeetute hulgas on Usbekistani, Tadžikistani, Moldova ja Ukraina kodanikke.

Ühtlasi suleti Moskva Tšertanovski kohtu määruse järgi kolmeks kuuks Birjuljovo juurviljabaas, kus läinud pühapäeval leidsid aset rahvarahutused. Hagi baasi sulgemiseks esitas tarbijakaitse, tuginedes ettevõtte töös tuvastatud sanitaarnõuete ja migratsiooniseaduste rikkumisele.

Riigi peasanitaararst Gennadi Oništšenko hinnangul peaks Birjuljovos tegutsenud juurviljabaas jääma alatiseks suletuks.

13. oktoobril puhkesid Moskva äärelinnas Birjuljovos tänavarahutused, millele andis tõuke kohaliku elaniku tapmine võõrtöölise poolt. Birjuljovos on Moskva üks suurimaid juurviljabaase, seal töötavad põhiliselt Kesk-Aasiast ja Kaukaasiast pärit võõrtöölised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles