Aleksejevat rünnanud mees lasti allkirja vastu vabaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljudmilla Aleksejeva märtsis 2010. aastal Tallinnas.
Ljudmilla Aleksejeva märtsis 2010. aastal Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Tuntud inimõiguslast Ljudmilla Aleksejevat Moskvas Park Kulturõ metroojaamas rünnanud Konstantin Pereverzjev lasti allkirja vastu vabaks, kuid ta ei tohi kodukohast lahkuda.


Advokaat Aleksandr Postnov selgitas, et kriminaalkoodeks ei näe ette vahi all hoidmist taolist liiki huligaansuse eest, vahendas

Vesti.ru

.

Varem oli mees oma advokaadi vahendusel palunud Aleksejevalt vabandust ja andnud märku valmisolekust kompenseerida tehtud moraalse ja füüsilise kahju. Oma käitumise põhjuseks tõi ta alkoholijoobe.

Moskva Helsingi grupi juht Aleksejeva ütles, et kavatseb taotleda huligaani karistamist ja et mehe joobnud olek oli teeseldud. Aleksejeva rääkis, et ründaja käitus kui kaine mees ja alkoholi järgi ei haisenud.

Pereverzjev astus 31. märtsil Aleksejeva juurde ajal, mil naine asetas Park Kulturõ metroojaamas plahvatuse ohvrite mälestuseks lilli. Mees lõi eakale naisele ebatsensuursete väljendite saatel vastu pead.

Aleksejeva esitas rünnaku tõttu miilitsale avalduse ja on veendunud, et huligaani tuleb karistada. See pole mingi asi, et noored mehed löövad eakaid naisi, märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles