Lufthansat ähvardavad uued streigid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa jõudis kokkuleppele teenindajate ametiühinguga, kuid peab ilmselt nüüd ristama piike pilootidega.
Lufthansa jõudis kokkuleppele teenindajate ametiühinguga, kuid peab ilmselt nüüd ristama piike pilootidega. Foto: AP / Scanpix

Saksa lennundusgigandi Lufthansa piloodid teatasid kavatsusest korraldada lähipäevil juba uued hoiatusstreigid, et nõuda oma paremat esindatust palgaläbirääkimistel ettevõtte juhtkonnaga.

 

Pilootide streik tähendaks lennukompaniile uusi raskusi pärast eelmisel nädalal viis päeva väldanud pardateenistujate ja lennujaamatöötajate tööseisakut, mis sundis veel täna ära jätma rohkem kui sadat lendu, ehkki vastasleerid jõudsid reedel kokkuleppele, vahendas Deutsche Welle.

Saksa teenindussektori ametiühing Verdi suutis survestada Lufthansat nõustuma varemlubatust suurema ja kiirema palgatõusuga kümnetele tuhandetele töötajatele. Saksa lendurite ametiühing Cockpit teatas nüüd samuti kavatsusest enne uusi läbirääkimisi töölt välja marssida.

Esialgu midagi ametlikult siiski otsustatud ei ole, kuid ametiühingu pressiesindaja pidas tööseisakuid väga tõenäoliseks. Plaanitavate hoiatusstreikidega võib ühineda kuni 5000 lendurit, lisaks tugevamat positsiooni ettevõttes nõudvatele Lufthansa pilootidele, ka palga üle nurisevad piloodid kompaniidest Cityline ja Eurowings.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles