Hiina üleujutatud kaevandusest pääses imekombel üle 110 kaevuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanxi provintsi arstid päästetud kaevurit haiglaravile viimas.
Shanxi provintsi arstid päästetud kaevurit haiglaravile viimas. Foto: SCANPIX

Päästetöötajad tõid täna Hiina söekaevandusest elusana välja üle 110 töötaja, kes olid seal üleujutuse tõttu sunnitud viibima üle nädala aja.


Pooleliolevasse Wangjialingi kaevandusse Shanxi provintsis Hiina põhjaosas jäi 28. märtsil lõksu 153 kaevurit, kellest on praeguseks päästetud ja haiglaravile viidud 114, teatasid riiklik televisioon ja uudisteagentuur Xinhua.

Tegemist on harukordse õnnestumisega Hiina kaevandustööstuse jaoks, mis on kurikuulus ohutusnõuete eiramise ja töösurmade kõrge arvu poolest. Ainuüksi mullu hukkus sealsetes kaevandustes üle 2600 inimese ehk keskmiselt seitse päevas, vahendas AFP.

Shanxi kuberner Wang Jun ütles Hiina kesktelevisioonile (CCTV), et kaevurite päästmine õnnestus tänu kahele imele: «See, et need lõksu jäänud inimesed suutsid elus püsida kaheksa päeva ja ööd, on elu ime. Teiseks on meie päästekava olnud efektiivne - see on ime Hiina otsingute ja päästmiste ajaloos.»

CCTV näitas, kuidas kaevureid ükshaaval kanderaamidel rohelistesse tekkidesse mähituna maa alt välja toodi. Meeste nägusid katsid käterätid, et kaitsta neid pärast kaevanduses veedetud aega päikesevalguse eest.

Ülejäänud kaevurite leidmine hiiglaslikus kaevanduses saab Wangi sõnul olema raske. Päästetööliste sõnul nägid nad maa all surnukehasid, kuid nende arvu kohta praegu selgust pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles