Mehhiko narkosõda nõudis nädalavahetusel 19 ohvrit

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko sõdurid patrullimas piirilinnas Ciudad Juarezis.
Mehhiko sõdurid patrullimas piirilinnas Ciudad Juarezis. Foto: Reuters / Scanpix

Mehhiko ja Ühendriikide piirialal hukkus nädavahetusel erinevate narkokuritegevusega seotud rünnakute käigus vähemalt 19 inimest.


Üks vahejuhtum leidis aset laupäeval Coahuila osariigis Torreonis, kus relvastatud isikud tapsid oma kodude ees kuus 18-19 aastast noormeest, teatas osariigi politseijuht Guillermo Flores AFP-le.

Rünnaku põhjus ei ole veel teada, kuid narkogängid on ka varem rünnanud võistleva grupeeringu pereliikmeid.

Tamaulipase osariigi piirilinnas Mieris sai tulevahetuses sõdurite ja relvastatud isikute vahel surma kolm tsiviilisikut, kelle hulgas oli kohalike võimude kinnitusel ka üks süütu mööduja.

Kümme meest hukkus veel Mehhiko kuritegevuspealinnaks peetavas Ciudad Juarezis, mis piirneb Ühendriikide Texase osariigiga. Üks ohvritest hukkus matusetalituse käigus, kui tundmatu isik avas leinajate puhta tule, kinnitasid Chihuahua osariigi ametnikud.

Mehhiko president Felipe Calderon alustas sõjaväe abiga võitlust riigi võimsate narkokartellide vastu pärast võimule tulemist 2006. aasta lõpus. Narkokuritegevusega on saadetud võitlema üle 50 000 korrakaitsja, sõjaväelased ja föderaalagendi.

Soovitud edu võitluses narkokuritegevusega pole toonud ka politseinikest vähem korrumpeerunuks peetavate sõdurite ja föderaalagentide kaasamine, sest narkojõukude kokkupõrked nõuavad üha enam uusi ohvreid.

Arveteklaarimistes on enam kui kolme aasta jooksul hukkunud nüüdseks üle 15 000 inimese, eriti suur on ohvrite arv USA piiriäärsetel aladel, kus hukkunute sekka satub üha rohkem süütuid kõrvalisi isikuid.

Ainuüksi Ciudad Juarezis mõrvati ametlikel andmetel mullu 2660, tänavu aga juba 650 inimest. Enamik narkokartellide toime pandud kuritegusid jääb aga lahendamata politsei ja ametnike korrumpeerituse tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles