Medvedev laiendab haaret Ladina-Ameerikas

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev sõidab visiidile Brasiiliasse ja Argentiinasse.
Venemaa president Dmitri Medvedev sõidab visiidile Brasiiliasse ja Argentiinasse. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kui Venemaa Föderatsiooni peaminister soojendas lõppenud nädalal suhteid Boliivia ja Venezuelaga, siis riigipea Dmitri Medvedev sõidab järgmisel nädalal Argentiinasse ja Brasiiliasse.


14. aprillil Argentiinasse ametlikule visiidile saabuv Medvedev sõidab Kremli pressiteenistuse kinnitusel järgmisel päeval Brasiiliasse, kus veedab kokku kaks päeva, vahendas AFP.

Argentiina välisministeeriumi kinnitusel kohtub Medvedev Argentiina presidendi Cristina Kirchneriga. Ministeeriumi väitel on tegemist Venemaa riigipea esimese ametliku visiidiga Argentiinasse 125 aasta jooksul.

Brasiilias ühineb Medvedev aga Brasiilia, India ja Hiina liidritega, sest toimub teine BRIC-riikide tippkohtumine. Akronüüm kasutusele võtnud Goldman Sachsi suurpanga ennustuse kohaselt võivad need neli riiki 2050. aastaks võtta sisse juhtiva rolli maailmamajanduses.

Edasi peaks Medvedev sõitma Washingtoni, kus ta osaleb koos Ühendriikide riigipea Barack Obamaga tuumakonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles