USA kaevanduses hukkus 25 töötajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massey Energyle kuuluvas Upper Big Branch söekaevanduses toimus plahvatus
Massey Energyle kuuluvas Upper Big Branch söekaevanduses toimus plahvatus Foto: SCANPIX

USAs Lääne-Virginia osariigis firmale Massey Energy kuuluvas Upper Big Branch söekaevanduses juhtus ränk õnnetus, milles hukkus viimastel andmetel 25 kaevurit ja kümned said vigastada.

Kaevanduse omanikfirma Massey kinnitusel leidis õnnetus aset kohaliku aja järgi eile kella kolme paiku (Eesti aja järgi kella 21 ajal). Pääsetöötajate sõnul on neli kaevurit endiselt kadunud, vahendas BBC

Charlestonist 50 kilomeetri kaugusel asuvas kaevanduses toimus tugev plahvatus, kuid selle põhjus on seni veel teadmata.

Päästjad lisasid, et kadunud kaevurite asukohta ei ole veel kindlaks tehtud ning nendega ei ole ka kontakti. Päästetööd jätkuvad ning metaanilekke tõttu kardetakse ka teise plahvatuse toimumist. 

Väidetavalt oli tegemist kõige ohvriterohkema plahvatusega USA kaevandustes alates 1984. aastast, kui Utahi osariigis Orangevilles hukkus kaevanduses puhkenud põlengus 27 inimest. 

Mullu sai Ühendriikide kaevandustes surma 34 kaevurit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles