Maoistide tapatalgus langes 75 politseinikku

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politsei reservjõudude (CRPF) liikmed paraadvormis.
India politsei reservjõudude (CRPF) liikmed paraadvormis. Foto: AFP/SCANPIX

India maoistlikud mässulised tapsid ühes viimaste aastate suurimas rünnakus India keskosas asuvates džunglites 75 paramilitaarse üksuse korrakaitsjat.

Politsei reservjõudude (CRPF) teatel piirasid sajad, teistel andmetel umbes tuhatkond maoisti koidikul Chhattisgarhi osariigis ümber operatsioonilt tagasi laagrisse naasvad korrakaitsjad, vahendas uudisteagentuur AFP.

Mässulised avasid käsirelvadest tule, kuulda oli ka maamiinide plahvatusi. Politseiallikate kinnitusel lasid maoistid õhku ka sündmuspaigale saadetud soomusauto. Viga sai Chhattisgarhi osariigi võimude teatel veel seitse julgeolekujõudude liiget. 

BBC andmetel lahingud veel kestavad ning hukkunud on vähemalt 72 julgeolekujõudude võitlejat.  

«Haavatud evakueeriti helikopteriga. Oleme saatnud veel abivägesid,» kommenteeris CRPFi esindaja RK Vij BBC-le.

India siseminister P. Chidambaram avaldas kaastunnet langenud politseinike omastele ning nimetas maoiste metsalisteks.

1960. aastate lõpust alanud maoistide mässus on hukkunud tuhandeid inimesi. Peaminister Manmohan Singh on vägivallakampaaniat nimetanud üheks suuremaks ohuks India sisejulgeolekule.

Viimased rünnakud tuletasid avalikkusele taas meelde, et maoistlikud mässulised on India maapiirkondades endiselt vägagi tegusad. Nende rühmitused moodustavad «punase koridori» India lõunatipust läbi riigi kesk- ja idaosa metsade kuni naaberriigi Nepalini välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles