Paet ja Gordon rääkisid USA tuumapoliitika ülevaatest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paet ja USA asevälisminister Phil Gordon rääkisid telefonitsi Ameerika Ühendriikide poolt avaldatud tuumapoliitika ülevaatest.

Eile õhtul toimunud telefonivestluses tutvustas asevälisminister Gordon Eesti välisministrile ülevaate olulisemaid aspekte, eraldi peatuti NATO tuumaheidutuse, Euroopas asuva tuumarelvastuse ning üleatlandilise koostöö teemadel.

«Euroopa liitlaste julgeoleku seisukohalt vastab USA ülevaade meie ootustele,» ütles välisminister Paet.

«NATO ühine tuumapoliitika, mis tugineb USA Euroopas asuvatel tuumarelvadel, tagab tugeva sideme USA ja Euroopa liitlaste vahel kollektiivse julgeoleku küsimustes,» märkis ta.

Nimetatud ülevaade on järjekorras kolmas ning toob endaga kaasa uusi rõhuasetusi USA tuumapoliitikas, lähtuvalt president Obama eesmärkidest selles küsimuses.

Ülevaade ei sisalda muudatusi USA Euroopas paikneva taktikalise tuumarelva küsimuses, siinkohal juhindub USA NATO ühisest tuumapoliitikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles