Savisaar kohtus Aserbaidžaani riigipeaga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna meer Edgar Savisaar ja Aserbaidžaani president Ilham Alijev.
Tallinna meer Edgar Savisaar ja Aserbaidžaani president Ilham Alijev. Foto: Raepress

Tallinna linnapea Edgar Savisaar võttis täna raekojas vastu Eestis riigivisiidil viibiva Aserbaidžaani presidendi Ilham Alijevi.

Linnapea Edgar Savisaar ütles pidulikul vastuvõtul, et Tallinn on läbi sajandite olnud avatud ja rahvusvaheline linn, vahendas Raepress.

«Täna elab siin 120 rahvuse esindajaid. Meile on parimaks sillaks Aserbaidžaaniga Eestis elavad aserbaidžaanlased. Tallinnas on neid umbes 700, Eestis kokku 1200 ringis. Aserbaidžaanlasi Eestis ühendab rahvuslik kultuurikeskus, mis teeb palju aseri rahvusvähemuse solidaarsuse, keele ja traditsioonide säilitamiseks Eestis ning eesti-aseri sidemete arendamiseks,» kõneles Savisaar.

«Meil on eriti hea meel selle üle, et Tallinna linna toel töötab Tallinnas aseri lasteaed, mis kannab Teie ema, akadeemik Zafira Alijeva nime. Selles eralasteaias on ühtekokku 64 last, kellest 10 on aseri emakeelega. Bakuu Sarahhani rajoon kinkis lasteaiale proua Zafira Alijeva büsti ja on saatnud ka raamatuid,» rääkis meer.

Linnapea sõnul on lähimad kontaktid Aserbaidžaani pealinna Bakuuga seotud Eesti rahvusliku pargi rajamisega Bakuu Sarahhani linnaosas ja Bakuu pargi rajamisega Tallinnas Mustamäe tee ääres, kus juba paikneb aseri kohvik.

«Järgmisel aastal saab Tallinn koos Soome linna Turuga Euroopa kultuuripealinnaks. Me loodame, et aseri rahvusvähemus Eestis osaleb selles ettevõtmises oma kulinaaria, kui ka rahvuslike tantsude ja lauludega. Teretulnud saavad olema ka külalised Aserbaidžaanist, niihästi riigi - kui linajuhid, artistid, ärimehed ja turistid,» ütles Savisaar.

Ühtlasi tutvustas linnapea Aserbaidžaani presidendile Tallinna Raekoda ning president tegi sissekande linna aukülaliste raamatusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles