Ansip ja Alijev kinnitasid huvi koostööks IT vallas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Ilham Alijev.
Andrus Ansip ja Ilham Alijev. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip ja Aserbaidžaani president Ilham Alijev kinnitasid tänasel kohtumisel, et suhted kahe riigi vahel on väga head, suhete edasisel arendamisel majanduse vallas ollakse aga huvitatud eelkõige koostööst info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alal.

Peaminister Andrus Ansip tutvustas kohtumisel president Alijevile Eesti e-riigi ja IT lahendusi, vahendas valitsuse pressiesindaja.

«Oleme valmis oma teadmisi ja kogemusi jagama,» sõnas Ansip.

President Alijevi kinnitusel on Aserbaidžaani valitsus koostöös Eesti ettevõtetega ette valmistamas e-riigi lahendust ning avaldas lootust, et koostöö osutub edukaks. Koostööperspektiive parandab seejuures Eesti ja Aserbaidžaani vahel sõlmitud infotehnoloogia leping.

Kohtumisel räägiti veel majanduse olukorrast Eestis ja Aserbaidžaanis ning strateegiatest majanduskriisi ületamisel. Ansip ja Alijev tõdesid, et mõlemas riigis on raskustega toimetuleku taganud konservatiivne rahanduspoliitika ning järjepidev töö majanduse konkurentsivõime suurendamiseks.

Muuhulgas räägiti ka energiajulgeolekust ja Nabucco gaasijuhtmest. Gaasijuhe on Euroopa Liidu jaoks olulise tähtsusega energiaprojekt, mille teostumine suurendaks varustuskindlust ja rahuldaks Euroopa kasvavat vajadust maagaasi järele. Alijev kinnitas tänasel kohtumisel Aserbaidžaani lubadust gaasitarneteks Nabucco juhtmesse ning rõhutas, et Aserbaidžaan on huvitatud selle projekti võimalikult kiirest teostumisest.

Aserbaidžaani president Ilham Alijevi visiidi näol on tegemist Aserbaidžaani presidendi esimese riigivisiidiga Eesti ajaloos, mille peamiseks eesmärgiks on  süvendada poliitilist dialoogi, edendada kahepoolset lepingulist baasi ja majanduslikku koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles