Otunbajeva: Bakijev organiseerib vastuhakku

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni toetajad Kõrgõzstani pealinnas Biškekis eile.
Opositsiooni toetajad Kõrgõzstani pealinnas Biškekis eile. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani ajutise valitsuse juhi Roza Otunbajeva sõnul praegune president Kurmanbek Bakijev ametist lahkuda ei kavatse ja üritab organiseerida vastuhakku.


«Bakijevi olukord on ebaselge. Ta pole tagasi astunud ja viibib praegu Džalalabatis (samanimelise oblasti keskus, PM). Ta püüab liita valijaskonda, et jätkata vastupanu osutamist,» rääkis Otunbajeva ajakirjanikele, vahendab RIA Novosti.

Otunbajeva sõnul kontrollib opositsioon seitsmest oblastist nelja.

Oši linnas, kus mõningatel andmetel varjab end president Bakijev, algas miiting, mille osavõtjad nõuavad riigipea tagasiastumist. Pealtnägijate sõnul võtab aktsioonist osa ligi 500 inimest, vahendas NEWSru.com.

Bakijevi varjumist Oši residentsi kinnitasid kohalikule uudisteagentuurile 24.kg nii Kõrgõzstani kaitseministeerium kui Oši oblasti administratsioon.

Siiani pole ta riigis tekkinud olukorda ametlikult ühegi sõnaga kommenteerinud, vahendas Radio Majak.

Rahutused Kõrgõzstanis kestavad kolmandat päeva. Sellele andis tõuke võimude keeld korraldada rahvakoosolek kurultai ja opositsiooniliidrite vahistamine teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles