Ekspresident Akajev: Bakijevit ootab ees Ceauşescu saatus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja kannab Kõrgõzstani rahvuslippu valitsushoone ees Biškekis.
Meeleavaldaja kannab Kõrgõzstani rahvuslippu valitsushoone ees Biškekis. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani ekspresidendi Askar Akajevi ennustuse järgi võib Kurmanbek Bakijevit oodata ees Rumeenia kukutatud diktaatori Nicolae Ceauşescu saatus.


Akajevi sõnul jõudis Kõrgõzstani senine liider ise taolise finaalini ja häälestas kogu rahva enda vastu, vahendas RIA Novosti. Ekspresidendi sõnul ei paku ükski välisriik Bakijevile poliitilist varjupaika.

«Ta ei sõlminud häid suhteid mitte ühegi naaberriigiga. Esmajärjekorras mõistetakse tema üle kohut lõunas, koduses Džalalabatis,» selgitas Akajev.

Opositsiooni andmetel ongi Bakijev varjunud Džalalabati, kus püüab organiseerida vastuhakku. Mees ise pole esinenud ühegi ametliku avaldusega riigis toimuva teemal.

Bakijev sai presidendiks 2005. aastal tulpide revolutsiooni tulemusel. Ka siis võttis opositsioon võimu oma kätte, kuid Akajevil õnnestus tookord allkirjastada dokument võimust loobumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles