Korrakaitsejõud otsivad Moskva enesetaputerroristi venda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariam Šaripova ja Anvar Šaripovi isa Rasul Magomedov annab intervjuud meediale. Eemal paistab tema abikaasa.
Mariam Šaripova ja Anvar Šaripovi isa Rasul Magomedov annab intervjuud meediale. Eemal paistab tema abikaasa. Foto: SCANPIX

Vene jõustruktuuride esindajate oletusel võib ühe enesetaputerroristi Mariam Šaripova vend Anvar Šaripov olla seotud plahvatustega Moskva metroos.


Uurimine tuvastas, et Šaripova õhkis end rongis Lubjanka metroojaamas, vahendas RIA Novosti.

Allika sõnul otsitakse Šaripova venda taga juba terve nädala. Meest kahtlustatakse seotuses terroriakti ettevalmistamise ja täideviimisega.

«Operatiivtöötajad hakkasid Šaripovi otsima kohe pärast seda, kui selgusid esimesed andmed naisterroristi isiku kohta,» jutustas allikas.

29. märtsi hommikuse tipptunni ajal plahvatas lõhkekeha Lubjanka metroojaamas ja umbes 45 minutit hiljem ka Park Kulturõ metroojaamas. Viimastel andmetel hukkus 40 inimest.

Korrakaitsejõudude töötajad hakkasid kontrollima Mariam Šaripova lähisugulasi, teiste hulgas tahtsid suhelda ka tema vennaga, kuid ei saanud kindlaks teha mehe asukohta.

Valvekaamerate videolintidelt märgati, et kuni plahvatuseni viibis Šaripova vahetus läheduses mees, kes sarnases väga tema venna Anvariga. Nüüd otsitakse meest mitmest piirkonnast, teiste hulgas ka Dagestanist ja Moskvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles